Sufleu

Sufleu de ciocolată amăruie

Ingrediente:

  • o lingură unt sau margarină
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri lichior de cireșe, coniac sau suc de merișoare
  • 8 ouă la temperatura camerei
  • o lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 230 de grade. Se ung 6 forme de sufleu și se așează într-o tavă cu margine înaltă.

Se toacă ciocolata mărunt. Se așează două cratițe pentru bain-marie una în alta, în cea de jos se dă apă în fiert la foc mare. Se reduce focul și se topește ciocolata în cratița superioară. Se adaugă 4 linguri de zahăr și lichiorul și se amestecă bine cu ciocolata.

Se ia cratița de sus și se pune deoparte. Se despart ouăle, se amestecă gălbenușurile, se adaugă apoi la ciocolată și se amestecă până când s-a omogenizat. Se lasă compoziția de ciocolată să se răcească puțin.

Se bat ouăle spumă cu mixerul într-un vas înalt. Se adaugă treptat zahărul rămas și se amestecă în continuare până când s-a format o spumă tare. Se încorporează cu atenție spuma la compoziția de ciocolată, mai întâi un sfert, apoi și restul.

Se împarte compoziția de ciocolată uniform în forme și se coace 12-15 minute, până când a crescut (nu se deschide cuptorul între timp!). Se presară cu zahărul pudră și se servește imediat.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s