Vișine

Prăjitură cu vișine

Ingrediente:

  • 1/2 lămâie
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 50 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 30 g amidon alimentar
  • 80 g migdale măcinate
  • 2-3 linguri frișcă lichidă
  • 2 vârfuri de cuțit scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit anason măcinat
  • 1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
  • 2 vârfuri de cuțit praf de vanilie
  • 250 g vișine fără sâmburi
  • 50 g migdale feliate
  • 1 vârf de cuțit sare
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 de grade. Se rade lămâia de coajă pe o răzătoare și se separă gălbenușurile de albușuri. Se lasă untul să se topească, apoi se freacă cu zahărul până se face spumă și se adaugă gălbenușurile și coaja rasă de lămâie, amestecând încontinuu.

Se amestecă făina cu praful de copt. La compoziția cu ou se adaugă treptat făina, amidonul și 50 g migdale măcinate. La nevoie se adaugă frișca (aluatul să se desprindă greu de lingură). Se adaugă scorțișoara, anason și vanilie, apoi, vișinele și migdalele feliate.

Se bate albușul cu sare, până se obține o spumă tare, care se adaugă cu atenție la aluat.

Se ung două forme mici de tartă (18-20 sm diametru). Se tapetează cu restul de migdale măcinate și se toarnă aluatul în ele. Se introduc ambele forme la cuptor și se țin circa 30-32 de minute, până când, dacă introduceți o scobitoare în mijloc, nu rămâne aluat lipit de ea.

Pentru servire, se așează pe un platou garnisit cu hârtie dantelată.

Poftă bună!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s