Tort

Tort de ciocolată din Lotringia

Ingrediente:

  • 225 g ciocolată semi-amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 125 g unt
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 ceaşcă mică de cafea Mocca foarte tare
  • 175 g migdale măcinate
  • 5 linguri amidon alimentar
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Încingem cuptorul la 180-200 de grade. O să începem cu ceva foarte simplu, pe care cred că şi nepoțelele pot face. Rupem ciocolata bucățele. Încălzim frişca, dar nu dăm în fiert şi topim ciocolata în frişca fierbinte. Când s-a topit ciocolata adăugăm untul, amestecăm bine şi lăsăm să se răcească puțin.

Despărțim ouăle. Amestecăm gălbenuşurile de zahăr cu ajutorul mixerului până căpătăm o spumă. Apoi amestecăm ciocolata lichidă cu gălbenuşurile, cu cafeaua, migdalele şi amidonul.

Ungem forma noastră de tort cu unt. E bine dacă folosiți o formă de 26 cm diametru. Turnăm compoziția de ciocolată în formă şi ținem 36-38 de minute la cuptor. Tortul s-a făcut când, dacă introduceți o scobitoare în mijloc, nu rămâne aluat lipit de ea. Dacă este gata, scoatem din cuptor şi lăsăm tortul în formă să se odihnească puțin, apoi desprindem marginile, lăsăm să se răcească şi tăiem în 10 felii. Acest tort bogat în ciocolată puteți folosi ca un desert festiv şi vă propun să consumați după un meniu ceva mai uşor. Este un deliciu de nemaipomenit. O să vă placă la nebunie!

Advertisements
Standard

One thought on “Tort de ciocolată din Lotringia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s