Tartă

Tarte cu piersici

Ingrediente:

  • 1/2 lămâie
  • 50 g ciocolată
  • 75 g unt
  • 75 g granule din trestie de zahăr
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 2 ouă
  • 50 g făină din grâu
  • 1 linguriță cu vârf praf de copt
  • 50 g alune măcinate
  • 8-10 forme din hârtie pentru tarte (diametrul fundului de 4 cm)
  • 1 conservă de piersici înjumătățite (840 g)
  • 2 linguri marmeladă de piersici sau caise
  • 2 linguri suc de fructe

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190-200 de grade. Se dă coaja de lămâie pe răzătoare, la fel și ciocolata. Se lasă untul să se topească puțin și se freacă cu granulele de trestie de zahăr, cu coaja de lămâie și cu sare, până când se face spumă. Se adaugă trepătat ouăle. Se cerne făina cu praful de copt și se adaugă, împreună cu alunele măcinate, la compoziție.

Se pun câte 2-3 lingurițe de compoziție în fiecare formă de hârtie. Se așează câte o jumătate de piersică deasupra și se coc tartele circa 18 minute la cuptor (se încearcă dacă s-au copt).

Se scot tartele de la cuptor. Se încălzește marmelada cu sucul de fructe și se întinde peste jumătățile de piersică. Se lasă să se răcească puțin, apoi se aranjează pe un platou de prăjituri și se servesc.

Așezați pe fiecare tartă câte un moț de frișcă proaspăt preparat.

Poftă bună!

 

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s