Tort

Tort de bezele

bezele

Tort de bezele

Tort de bezeleIngrediente

Bezeaua

8 albușuri
400 g zahăr pudră
unt (pentru uns tava)

Cremă :

1 linguriță cu vârf de cacao
3 linguri de făină
4 linguri de zahăr
1/2 l lapte
100 g unt proaspăt
rom / esența de portocale

Mod de preparare

Mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri. Batem cele 8 albușuri spumă și adăugăm, amestecând ușor, zahărul tos. Vom coace pe rând patru foi de bezea. Întâi întindem bine untul pe tavă și presărăm făina uniform. Urmează să întindem albușul, potrivit de gros, pe fundul tăvii de tort. Vom scoate foile numai după ce s-au răcit complet pentru a evita fărâmarea lor. Nu uităm să facem, separat, câteva bezele mici pentru garnitură.

Între foi, vom pune următoarea cremă : frecam 1 linguriță cu vârf de cacao cu o lingură, două de lapte, până se moaie foarte bine. Adăugăm zahărul și făina frecând continuu și turnăm laptele clocotit. Ținem oala pe aragaz și lăsăm pe foc domol până compoziția începe să fiarbă. Amestecăm mereu că să nu se prindă de fund și pentru a evită cocoloașele. Când compoziția este legată foare bine o vom pune deoparte la răcit. Adăugam apoi, treptat, bucățele mici de unt și frecăm mereu până când introducem tot untul în compoziție și crema devine spumoasă. Adăugăm și romul sau esența de portocale.
Între foile de bezele putem să punem și numai frișcă bătută cu zahăr, dacă preferăm această variantă. Tortul se aranjează cu o oră înainte de a fi servit. Nu trebuie să așteptăm prea mult pentrru că foile de bezele vor deveni prea moi.

Poftă bună!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s