... cu cireșe

Muffin cu cireșe

muffin cu cireseAzi am avut chef de muffin sau brioșă în limba populară. Am dat frâu liber imaginației și am tunat un pic rețeta clasică de muffin cu cireșe apetisante. Trebuie să vă spun că sunt cireșe-addict, acum în timp de sezon mănănc cireșe în fiecare zi și nu mă satur. Iar astăzi am avut un pic mai mult timp liber și am petrecut-o cu prepararea acestui desert.

Vă împărtășesc rețeta la care trebuie să procurați următoarele:

6 ouă

0,5 lt apă

27 gr zahăr brun (mărunțit)

27 gr margarină

30 gr făină albă

jumătate pliculeț praf de copt

10 gr cireșe (fără sâmburi)

7 gr ciocolată neagră

scorțișoară măcinată după gust

Separăm ouăle. Batem gălbenușurile cu zahărul și apa de preferabil într-un bol înalt. Punem margarina în cuptorul cu microunde și o lăsăm să se topească timp de jumătate de minut. brioseAcesta o amestecăm cu spuma de gălbenuș. Într-un vas separat mixăm albușurile până la întărire. Adăugăm treptat făina căntărită în prealabil, praful de copt, scorțișoara și o amestecăm încet. Adăugăm spuma de gălbenuș și amestecăm temeinic. Turnăm aluatul în formele de muffin până la 3/4. Ascundem în fiecare o jumătate de cireșe și o presarăm cu ciocolata răzuită.

Așezăm în cuptorul încălzit la 200 grade timp de circa 20 minute.

Se poate servi la desert sau dimineața în compania unei cafele tari.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s