Dulce cu rapiditate

Bulgărași de ciocolată cu nucă și stafide

Luna ianuarie este una dintre preferatele mele. Zăpada așternută pe dealuri ne cheamă pe toți la săniuș. Copii au mare chef de joacă pe afară, deci ultimul lucru care mi-ar trece prin cap într-o zi așa de frumoasă de ianuarie ar fi să stau în bucătărie și să coc prăjituri sau să pregătesc fursecuri sau plăcinte pentru familie. Dar cum pofta de ceva bun și dulce nu-mi dă pace am să prepar un desert simplu, fără coacere. Pofta mea nu poate rămâne nesatisfăcută. Vă prezint și vouă o rețetă delicioasă: bulgărașii de ciocolată cu nucă și stafide.

Bulgărașii de ciocolată se prepară în stil vegan și fără sursă de foc.

IngredienteBulgărași de ciocolată cu nucă și stafide

  • 150 g nucă măcinată
  • 150-200 ml lapte
  • 300 g biscuiți populari măcinați
  • 2 linguri stafide
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri de zahăr
  • esență rom

Miezul de nucă, stafidele și biscuiții se amestecă într-un vas. Se adaugă zahărul, pudra de cacao și esența de rom, iar la final, laptele ușor încălzit. Laptele se adaugă treptat până când ingredientele se înmoaie și compoziția devine modelabilă. În final se formează bulgărașii de ciocolată. Acestea se pot fi rostogoliți prin fulgi de nucă de cocos, astfel vor fi mai aspectuoși. După cum vedeți este un desert foarte ușor de pregătit și foarte gustos. Recomand cu mare drag.

Poftă bună tuturor!

Standard

Leave a comment