ciocolata

Bomboane de ciocolata de casa

Bomboane de ciocolata de casa

Dacă ai copii probabil știi că dulciurile trebuie să fie mereu prezente în cămara ta. Dar cum poți să faci ca să nu fii nevoită să cumperi tot timpul dulciuri îndesate cu conservanți, coloranți și toate cele? Iată o soluție cât se poate de simplă: bomboane de ciocolata de casa, alternativa ideală a bomboanelor cumpărate din comerț. Secretul este doar să le ascunzi bine pentru ca piticii să nu le înfulece pe toate deodată.

Ingrediente pentru bomboane de ciocolata de casa: 200 gr ciocolată cu lapte, 200 gr ciocolată amăruie, 1,5 cană făină, 50 gr unt topit, 3 linguri acao, 3 ouă, 3 căni de zahăr, 2 lingurișe zahăr vanilat, 1,5 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță rasă de sare. Mod de preparare: Topim ciocolata împreună cu jumătate din cantitatea de unt, după care adăugăm cu grijă făina, cacao și bicarbonatul de sodiu..

Batem restul de unt împreună cu zahărul, ouăle și zahărul vanilat. Înglobăm această compoziție în ciocolată și lăsăm totul la frigider timp de o oră. Formăm bomboanele cu ajutorul unei linguri pentru înghețată și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem bomboanele în cuptorul încins timp de 10 minute. Le lăsăm 2 minute pe tavă după care le desprindem de pe hârtia de copt. Gata! Poftă bună!

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s